Мъжът ми (Арни Гудмундсон) и аз се преместихме в Западна Вирджиния в началото на тази година. От тогава непрекъснато си казваме колко градчето в което живеем прилича на гр. Перник—място което е много специално за нас. Там започна нашата любовна връзка. А иначе сме свързани с България от много години. От 2009 г. сме редовни участници във фестивала на изкуството “Водната Кула” в гр. София. Там се и венчахме през лятото на 2011 г. Заради приликите между нашия нов дом—гр. Чарлс Таун, Западна Вирджиния и гр. Перник бихме искали да свържеме двата града в постоянно приятелство.

Систър Ситиес Интернешънъл е организация основана от американския президент Айзенхауър през 1956 г. Целта на организацията е да насърчава мир и сътрудничество като свързва градове от различни точки на света, които имат общи интереси или цели. В рамката на Систър Ситиес Интернешънъл, нашият проект се стреми да установи Перник и Чарлс Таун градове-сестри. 

Процесът на официално признание е доста сложен и даже забавен и за това създадохме тази уеб страница. Тук можете да проследите всичките стъпки на тази процес. Посетете уеб-страницата ни за снимки и видео клипове на разни събития, хора, и места в двата града, документи и покани за участие, а и размишления как е да се живее в Перник, САЩ.